.

.

вторник, 6 май 2014 г.

Да спасиш света с писалка

   Пригответе се за още едно изпълнено с опасности приключение с младия Пърси. Този път той трябва да спре синът на Хермес- Люк да възкреси могъщият Кронос.  
Веднъж станал герой, младият полубог Пърси Джаксън сега стои в сянката на дъщерята на Арес- Кларис.Пърси разбира, че има полу-брат циклоп.По същото време лагерът на героите бива нападнат и Пърси успява да се справи. Но това е само предупреждението.Синът  на Хермес- Люк има доста по-опасен план. Разочарован от баща си, той възнамерява да намери легендарното златно руно и с него да съживи могъщият Кронос. Кларис тръгва на приключение, за да вземе руното преди Люк. Но честта на Пърси като син на Посейдон е застрашена. Затова той тръгва след нея заедно с брат си Тайсън, Анабет и Гроувър. Нещата вървят добре докато екипа на Джаксън трябва да последва Люк в океана. Там те навлизат в Бермудския триъгълник ( така нареченото "Море на чудовищата" ) , над чиито води Пърси няма влияние. Оттук нататък истинското приключение започва. Ще успеят ли героите с общи усилия да спрат Люк да изпълни плана си ? Това е големият въпрос. 
Автор на рецензията : mauri

Син на олимпиец

   Харесвате ли гръцки богове ? А легенди и митични същества ? Да ? Значи сте намерили точната книга за вас. "Пърси Джаксън и боговете на Олимп : Похитителят на мълнии" на Рик Риърдън е подходящо четиво за деца и възрастни. Тя ни потапя в обикновения свят на едно момче, което е на път да стане герой.
Пърси Джаксън е момче което страда от дислексия (разместване на буквите в дума или изречение и неспособността на човек да ги прочете) .Но всъщност това дар от боговете, защото както скоро той самият ще осъзнае, мозъкът на Пърси не е пригоден да чете на английски, а на древногръцки. По време на обиколка в музей Пърси е нападнат от същество, говорещо с човешки глас. То иска да му бъде върната някаква мълния. Много скоро той разбира, че това не е било просто плод на въображението му, а самата реалност. Пърси разбира, че е син на бога на моретата- Посейдон. И че всъщност той е полубог. Неговият най-добър приятел Гроувър се оказва негов пазител и го отвежда в лагер предназначен за деца богове и полубогове, като Пърси. Все още неопитен и необучен той е принуден да се изправи срещу куп митични същества и богове за да защити майка си и човешкия свят от гнева на боговете. Младият Джаксън се впуска в това опасно приключение с дъщерята на Атина- Анабет и своя пазител- сатир Гроувър. Докъде ще стигне и ще спаси ли света от унищожение младия  олимпиец ? Това ще кажете вие. 
Автор на рецензията : mauri