.

.

четвъртък, 22 май 2014 г.

Лятото, което промени живота ми

   Сега отново ще пиша за един от шедьоврите на Никълъс Спаркс- "Незабравима разходка". Напоследък се увлякох по тях. Та, за книгата- действието се развива през лятото на далечната 1958г. в провинциалното градче Бофорт, Северна Каролина. Както самият главен герой казва в книгата това е лятото, което го е направило човекът, който е сега. Лятото променило живота му завинаги.
17-годишния Лендън Картър не би могъл да се нарече "лошо момче", но и със същият късмет не би могъл да се нарече и светец. Скоро везната на живота му ще натежи в едната посока и той сам ще разбере, че причината за това е присъствала в света му, откакто се помни. Джейми Съливан е дъщеря на градския пастор, тя е мила, отзивчива и всички в града я обичат. В свободното си време тя събира средства за деца от сиропиталището и играе в пиеси поставени от баща й. Именно на такава пиеса се запознават Лендън и Джейми. Отначало той се страхува какво ще кажат приятелите му за честите му срещи с дъщерята на стария Хегбърт, но след това спира да им обръща внимание. Той се привързва към нея и преди да се усети, сам на себе си признава, че е влюбен. Чувството му е доста странно и непознато, защото никога не е излизал с момиче от нейния тип- винаги носещо Библия под ръка и осланящо се единствено и само на вярата си. Но Джейми, която Лендън обиква се оказва по-опасна за сърцето му от летящ куршум. Защо ? Прочетете и ще разберете. 
Автор на рецензията : mauri

Да се влюбиш два пъти в един и същ човек

   Тази книга се явява продължение на популярната "Тетрадката". "Един ден, един живот" проследява историята на дъщерята на Ной и Ели, Джейн. Книгата е от гледната точка на нейния съпруг- Уилсън. Просто една обикновена книга, за обикновени хора, с обикновен живот. Точно този живот обаче колкото и често срещан да е, става различен както сами ще научите когато прочетете книгата.
Джейн и Уилсън са женени вече 29 години. Вечерта на годишнината им, Уилсън забравя за нея. След този удар нанесен по жена му, той се съмнява дали тя е все още е щастлива с него и дали още го обича. Както и сами ще откриете с течение на отгърнатите страници Уилсън от сърце желае да поправи грешката си. Цяла година той шеметно се готви за 30-тата си годишнина, замислил нещо велико, но всичко това като че ли изгубва голямо значение, когато дъщеря му Ана заявява, че вдига сватба след седмица. Той често се консултира с тъст си- Ной Калхун за романтичните детайли и жестове. В суматохата около тази сватба обаче Уилсън и Джейн всъщност намират теми за разговор и дори се сближават по-лесно от очакваното. Това което обаче вие, предстоящите читатели не знаете, е какъв обрат може да настъпи, точно когато най-малко очаквате.
Автор на рецензията : mauri