.

.

неделя, 8 март 2015 г.

Последният избор

"Последният кандидат" на Джеймс Дашнър завършва тийн поредицата "Лабиринтът невъзможно бягство". Както може би съм споменала в предни рецензии, всички книги ще бъдат филмирани. Всъщност първата вече е филмирана. Ако не разделят последната книга в 2 филма, както при "Дивергенти" и "Игрите на глада", очакваме "Последният кандидат" по кината през септември 2016. Тази книга събира Томас и ЗЛО за една последна битка.
   Томас, Миньо, Нют, Бренда и Хорхе са в централата на ЗЛО, но успяват да избягат и да отидат в Денвър. Там с тях се свързва призрак от миналото. Групата разбира, че има съпротива срещу ЗЛО. Всички те имат имунитет против изблика, освен Нют. Томас, Бренда, Миньо и Хорхе влизат в града, за да търсят помощ от доверен човек и оставят Нют сам. Той бива отвлечен и откаран в затвор за побърканяци. Четиримата отиват да го спасят, но той ги прогонва и им казва да не се връщат. ЗЛО предлага на Томас да се върне при тях. Казват му, че са на финалната права и много скоро ще открият лек срещу изблика. Единственото, което им трябва е Томас. Но също така той иска да се присъедини към съпротивата и заедно с тях да свали ЗЛО. Последната му задача, последният му избор ще реши съдбата на човечеството. Приятно четене. 
Автор на рецензията : mauri

Сперминаторът се задомява

"З като закови ме" е втора книга от поредицата "Коктейл" на Алис Клейтън. В първата-"О като оргазъм", Керълайн и Саймън намериха златната среда в отношенията си-той затвори харема, а тя намери своето О. Какво се случва след това? Сега ще ви разкрия мъничко.
   Керълайн и Саймън си живеят живота. Саймън обикаля света и снима, а Керълайн се отдава на любимата си работа. Когато супер гаджето се прибере си "наваксва" за отсъствието, ако разбирате какво намеквам. Всичко е розово. Но това се променя след като шефката на Керълайн се жени и заминава на безсрочен меден месец и й оставя фирмата. На всичкото отгоре Саймън спира да пътува и купува разнебитена стара къща в Сосалито(малко градче, много близо до Сан Франциско). Не стига и това, ами и сградата в която живеят е обявена за продан. Разкъсана между местене, преустройство на нов дом, секси гадже на главата и въртене на бизнес, Керълайн е ръба на нервен срив. Дали ще може да се справи и със желанието на Сперминатора да живеят заедно като възрастни? Има и още един голям проблем, който прелива чашата й, но него ще го оставя изненада. Приятно четене. 
Автор на рецензията : mauri