.

.

петък, 6 февруари 2015 г.

Отново изгубих част от себе си

Тази рецензия ще е кратка, защото няма какво ново да ви кажа за "Да изгубиш Хоуп" .Във втората книга от поредицата "Без Хоуп" историята се повтаря, само че този път разказвач е Холдър.
   След смъртта на сестра му, Дийн Холдър отново губи част от себе си. Изгубен е и е гневен-на сестра си, на баща си, на света, че му е отнел двете най-скъпи момичета в живота му. След като прекарва малко време при баща си, той се връща вкъщи. Среща Скай. Тя е всичко, което той някога е търсил. Холдър намира доказателства, че тя е Хоуп, но се страхува от истината. Отчаяно силно иска тя да е само Скай, за да не й причинява болката, която неминуемо ще дойде с миналото. Той обаче няма да има право на този избор. 
Автор на рецензията : mauri

За пръв път чувствам

Поредицата на Колин Хувър "Без Хоуп" се състои общо от 3 книги. Едната е допълнителна и се разказва за най-добрата приятелка на главната ни героиня. На мен лично основните книги ми харесаха изключително много. Имаха от всичко-любов, мистерия, екшън, драма, трагедия и приятелство.
   Скай Дейвис е на 17 и живее с жената, която я е осиновила. Досега е била откъсната от модерните технологии и е учела вкъщи. Затова само подозира каква слава й се носи в училището. Тя излиза с момчета, но никога не изпитва чувства или някаква емоция изобщо. Ето че идва първият й ден в гимназията и е толкова ужасно, колкото си го е представяла. Злобни момичета, безмозъчни момчета, тормоз. Общо взето, нормално училище. Не след дълго среща Холдър. Още от първия им миг заедно, той я гледа сякаш я познава от цяла вечност. Тя се влюбва и за пръв път в живота си чувства емоциите. В една от най-значимите им вечери тя започва да си спомня ужасяващи неща за миналото си. След това животът й се преобръща завинаги и тя не е в състояние да направи нищо, освен да е в епицентъра на събитията. Способен ли е Холдър да й помогне? Може ли Скай да прости, кой е човекът до нея, и колко силна може да е любовта на едно момче? Приятно четене.
Автор на рецензията : mauri