.

.

четвъртък, 16 октомври 2014 г.

Да намериш сродната си душа

 




   "Кристал" е третата книга от поредицата "Саванти" на Джос Стърлинг. Също както в предните книги историята отново се завърта върху братята Бенедикт и техните сродни души...
    Кристал Брук е свикнала да живее в сянката на по-голямата си сестра Даймънд. Родена в семейство на саванти, те не притежава свръхспособности за разлика от роднините си. След пътуване до Денвър и случайна среща с Трейс Бенедист, Деймънд се оказва влюбена и сгодена. За разлика от сестра си Кристал не е особено впечатлена от семейство Бенедикт и особено Хавиер Бенедикт, никой друг не умее да я изкара извън нерви както Хав. Но ето че когато двете семейства се събират за сватбата на Деймънд във Венеция, силен враг решава да използва това за да нанесе тежък удар. Кристал и Хавиер ще трябва да обединят сили, за дя спасят семействата си....А колкото до Кристал, е тя се оказва много по-специална отколкото е предполагала.
   Автор на рецензията: saycool

Кръвни сестри

                             



        Помня как преди няколко години излезе поредицата "Академия за вампири" на Ришел Мийд която бързо се превърна в хит. И определено има защо. Лека и приятна за четене, с много забавни моменти , това е книга за приятелството, любовта, дългът и отговорността, живота в гимназията и разбира се вампирите.
       Има две раси вампири. Първите -мороите , са смъртни и контролират земните елементи, а вторите - стригоите, са неживи и зли. Има и дампири - полухора, полувампири, които посвещават живота си на мороите като техни пазители.  
        Лиса Драгомир е мороиска принцеса, с изключително рядка дарба. Роуз Хатауей е дампир и най-добрата приятелка на Лиса, обучаваща се за неин пазител. Двете са звездите на гимназията "Св. Владимир" ( училището в което се обучават мороите и дампирите), но след като Лиса изгубва родителите и брат си в катастрофа, тя се затваря в себе си и нейната дарба започва постепенно да се отключва. Това бързо се забелязва от някой хора и двете приятелки биват заплашвани. Страхът принуждава Лиса и Роуз да избягат от "Св.Владимир". Сега две години по-късно те са заловени и върнати обратно в академията от Дмитрий Беликов. Там Роуз трябва да продължи с обучението си на пазител, а Лиса да се завърне към социалният живот на кралските фамилии на мороите. Но ето, че зад тежките врати на академията тяхният живот е дори в по-голяма опасност отколкото навън, защото истинските им врагове са наблизо...
       Автор на рецензията: saycool