.

.

четвъртък, 16 октомври 2014 г.

Кръвни сестри

                             



        Помня как преди няколко години излезе поредицата "Академия за вампири" на Ришел Мийд която бързо се превърна в хит. И определено има защо. Лека и приятна за четене, с много забавни моменти , това е книга за приятелството, любовта, дългът и отговорността, живота в гимназията и разбира се вампирите.
       Има две раси вампири. Първите -мороите , са смъртни и контролират земните елементи, а вторите - стригоите, са неживи и зли. Има и дампири - полухора, полувампири, които посвещават живота си на мороите като техни пазители.  
        Лиса Драгомир е мороиска принцеса, с изключително рядка дарба. Роуз Хатауей е дампир и най-добрата приятелка на Лиса, обучаваща се за неин пазител. Двете са звездите на гимназията "Св. Владимир" ( училището в което се обучават мороите и дампирите), но след като Лиса изгубва родителите и брат си в катастрофа, тя се затваря в себе си и нейната дарба започва постепенно да се отключва. Това бързо се забелязва от някой хора и двете приятелки биват заплашвани. Страхът принуждава Лиса и Роуз да избягат от "Св.Владимир". Сега две години по-късно те са заловени и върнати обратно в академията от Дмитрий Беликов. Там Роуз трябва да продължи с обучението си на пазител, а Лиса да се завърне към социалният живот на кралските фамилии на мороите. Но ето, че зад тежките врати на академията тяхният живот е дори в по-голяма опасност отколкото навън, защото истинските им врагове са наблизо...
       Автор на рецензията: saycool
     

Няма коментари:

Публикуване на коментар