.

.

неделя, 5 октомври 2014 г.

Заедно сме едно цяло

 



    "Скай" е първата книга от поредицата "Саванти" на британската авторка Джос Стърлинг. Романът се появява на книжният пазар във Великобритания през 2010 година и бързо си спечелва безброй читатели по света. А сред причините заради които си струва да прочетете книгата са свежият сюжет, симпатичните герои и забързаното действие.
     Главната героиня Скай се премества в САЩ заедно със семейството си. Преследвана от кошмари и не помнеща миналото си, преди да бъде осиновена, тя е разяждана от съмнения и несигурност. Когато в новото си училище, Скай вижда Зед Бенедикт, тя се чувства силно привлечена от него. Арогантен, дистанциран и избухлив, той е взел страха на учителите и съучиниците си, включително и на Скай. Но ето, че изведнъж всичко се променя. Внезапно тя чува гласа на Зед в главата си. Той може да чете мисли и твърди, че Скай е като него и е сродната му душа. Какво ще стане нататък?... Ще разберете ако прочетете книгата.
      Автор на рецензията: saycool

Ако любовта беше болест

 





    "Делириум" на Лорън Оливър е може би един от най-известните тийнейджърски романи по света. Ненапразно е бестселър на Ню Йорк Таймс и най-добър тийн роман за 2011 г. според Amazon. По книгата има и филм с участието на незабравимите Ема Робъртс и Дарен Кагасофф.
      Действието в книгата се развива в бъдещето, и по-точно в Америка, където любовта е обявена за болест ( "делириум") и всички хора навършили пълнолетие са длъжни да преминат през процедура която цели да ги „излекува“ от възможността да се влюбят или да изпитат каквито и да е чувства и емоции към даден човек. След процедура, специална комисия избира най-подходящия партньор за всеки, като изборът е базиран на факти, общи интереси и логични фактори. Тези които откажат да се подложат на процедурата биват убивани или затваряни в "Криптата". Резултатът е послушно общество и държава с неограничена власт.
      Живота на главната героиня Лена е напълно нормален и планиран. Тя с нетърпение очаква да завърши училище, да се подложи на процедурата, да се омъжи за мъжа който правителството е избрало за нея и да бъде "излекувана" завинаги. Но една случайна среща с едно момче преобръща живота й и се случва нещо непредвидимо- Лена се влюбва в Алекс...
     Автор на рецензията: saycool