.

.

четвъртък, 31 юли 2014 г.

Какво бихте направили ако имахте възможност да пътувате във времето?



     Рубиненочервено е първата книга от трилогията "Скъпоценни камъни" на немската авторка Керстин Гир. Като цяло поредицата е изпълнена с много приключения, фантастични елементи и забавни моменти. Да не забравя да спомена, че вече има и филм по първата книгата, а това лято се очаква и продължението.
      Действието на книгата се развива в днешен Лондон,а главната героиня е шестнайсетгодишната Гуедолин Шепърд. Тя произхожда от род, чиито потомци притежават ген, който им позволява да пътуват във времето. Неприятното е ,че пътуванията не могат да бъдат контролирани. Това става единствено с помощта на устройство, наречено хронограф, пазещо се от тайно общество, което си има цели и правила, които пътуващите във времето са длъжни да спазват. Интригата се заплита когато Гуен се оказва наследничката на гена, но има един малък проблем-тя е напълно неподготвена.
      По погрешка всички, (както и самата Гуен) са смятали, че нейната братовчедка Шарлот е тази която притежава гена и затова тя е била обучавана дълги години на всички неща които биха й били полезни когато се върне назад във времето. Но ето, че догато всички са вперили погледите си в Шарлот, Гуедолин попада в Лондон от ХХ век. За разлика от Шарлот, Гуен няма никаква представа от фехтовка и изискани маниери, не владее чужди езици, а познанията й по история са основно от филмите.
       Но всичко това бледнее пред опасността идваща от мистериозното тайно общество, както и от другият пътуващ във времето Гидиън- най-добре изглеждащото момче, което Гуен е виждала.

Автор на рецензията: saycool