.

.

сряда, 7 януари 2015 г.

Поредното изпитание

"В обгорените земи" е книга втора от поредицата "Лабиринтът Невъзможно бягство" на Джеймс Дашнър. Книгата очаква своята екранизация през септември тази година, като в ролите отново влизат Дилън О'Браян, Томас Броуди Сангстър, Кая Скоделарио и Ки Хонг Лий в ролите на Томас, Нют, Тереса и Миньо.
   Томас и приятелите му преминаха успешно през първи етап на ЗЛО и се измъкнаха от лабиринта. Сега предстои втори. И няма да е никак лесно. Следват Обгорените земи-огромна пустиня, пълна с хора заразени с "изблика". Условията и температурите са изключително тежки, а освен това оцелелите не могат да разчитат дори на сетивата си. Всичко, което виждат, чуват или усещат може да е илюзия, поредната игра на ЗЛО. Томас и Тереса са разделени. Тя му липсва и на него силно иска да са заедно. Специалната връзка помежду им е прекъсната, но той продължава да я търси мислено. Заедно Томас, Миньо, Нют, Пържитиган и другите ще трябва да стигнат до зададено от ЗЛО място в рамките на 2 седмици. В замяна им е обещан лек за "изблика". Дали обаче ЗЛО казват истината или това е поредната им измама? Книгата е наситена с напрежение, непредвидими обрати и спиращо дъха действие. Потопете се в Обгорените земи заедно с Том, Нют, Миньо и компания. Приятно четене. 
Автор на рецензията : mauri

Момчето което изчака

Дженифър Л. Арментраут пише романтични романи под съкратеното си име Джей Лин. Имах честта да спечеля първата книга от поредицата "Ще те чакам", която носи същото заглавие от форум в който съм потребител. Сега ще ви я разкажа накратко. Това е книга за изпитанията в любовта, приятелството и цената на тайните ни.
   Ейвъри пази тайна. Родителите й не се интересуват от нея, само от тайната, която трябва да пази. Тя се мести далеч от Тексас в опит да забрави. Нов град, нови хора, нов живот. Още първия ден Ейвъри се сблъсква с поразително красиво момче на име Кам. Тя не подозира, че той необратимо ще промени живота й. Всичко започва с приятелство и закуски в неделя сутрин. Продължава с двумесечни опити на Кам да я покани на среща. Приятелите й се чудят защо Ейвъри продължава да му отказва. Тя не е споделяла с никого какво се е случило онази вечер преди 5 години, но то е достатъчно, за да изгуби доверие в хората. Достатъчна ли е любовта на едно момче да промени това? Приятно четене. 
Автор на рецензията : mauri